head-menu

Tuesday 14 February 2012

black is the colour..


  Το να λείπει μια μαύρη γόβα από την γκαρνταρόμπα μας είναι σαν να λείπει το νερό απ΄ το ψυγείο μας! Τόση σημαντική θεωρώ την ύπαρξη της.. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μαύρο χρώμα στις γόβες φιγουράρει κάθε χρόνο στις συλλογές των μεγάλων σχεδιαστών. H μαύρη γόβα έχει χαράξει ιστορία στον χώρο της μόδας και όχι μόνο... από τις χορεύτριες των παριζιάνικων καμπαρέ, τα γυμνά μοντέλα του Helmut Newton, τις διάσημες περσόνες του κινηματογράφου μέχρι και την γυναίκα της διπλανής πόρτας! 

   Φωτογραφία του πολυ-συζητημένου φωτογράφου Helmut Newton. Φωτογραφίζει τα μοντέλα του γυμνά με μοναδικό αξεσουάρ τις μαύρες γόβες!


Οι γυναίκες, σύμφωνα με τον Christian Louboutin, εκφράζουν τον ευατό τους με τα παπούτσια. Άποψη καθόλα ορθή... Με μια μαύρη γόβα  οι γυναίκες αναλαμβάνουν κάθε φορά και ένα ρόλο, της  νεράιδας , της μοιραίας -femme fatale,  σκλάβας του sex ή  απλά ενός ονείρου απλησίαστου για τους άνδρες.

        Christian Louboutin με τη χαρακτηριστική κόκκινη σόλα. Με την κόκκινη σόλα ο Louboutin υπογράφει τις γόβες του ώς απάντηση, τη γαλλική, στο Manolo Blahnik, και ο λόγος, προφανής.. το θεωρεί το χρώμα του πάθους.




Casadei γόβα με τακούνι-λεπίδα (η σειρά αυτή ονομάζεται "Blade")

                 
    Rupert Sanderson
       

Manolo Blahnik και  Manolo Blahnik ..
     Ο διάσημος ισπανός σχεδιαστής που έγινε ευρύτερα γνωστός για τα γυναικεία παπούτσια- έργα τέχνης που σχεδιάζει μέσα από την σειρά "Sex and the City''. Το διάσημο μοντέλο γόβας, "Mary Jane", η γόβα στα δεξιά, έπαιξε και αυτή στη σειρά.        


εμ..τι λέτε; Eίναι τελικά το μαύρο χρώμα must; :)



                           

No comments:

Post a Comment